Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

söndag 15 maj 2011

Att sätta bocken som trädgårdsmästare

Regeringen har som bekant initierat en utredning om ”Ett effektivare arbete mot främlingsfientlighet och liknande former av intolerans”[LÄNK]. Ansvarig för detta initiativ från regeringens håll är Erik Ullenhag, som fick en rivstart på sin nya post som integrationsminister med denna omtalade utredning. Läser man kommittédirektivet angående utredning så hittar man en del märkliga formuleringar. Det står bl.a. att det faktiskt inte finns någon riktig definition på begreppet “främlingsfientlighet”. Trots att begreppen som skall styra utredningen inte är definierade så sätter man alltså igång detta projekt. När sedan ansvarig utredare tillsätts, så visar det sig att den som skall sköta denna utredning är Bengt Westerberg, mannen som ser främlingsfientlighet hos varenda person som inte tvångsmässigt hyllar det mångkulturella samhället till sista byggsten. 


Finns det någon människa i detta land som saknar varje uns av förtroende för en utredning om främlingsfientlighet så är det Westerberg. Misstankarna att utredningen i själva verket är riktat mot ett riksdagsparti, nämligen SD, minskade inte med valet av Westerberg som utredare. Av en slump läste jag t.o.m. på Wikipedia om att en regeringskälla läckt till SvD att hela utredningen är just riktat mot SD [LÄNK]. Bengt Westerberg utmärkte ju sig som partiledare när han 1991 tågade ur TV-studion då han inte ville sitta i samma soffa som Ian Wachtmeister. Så mycket för tolerans för de som har en annan åsikt, Ullenhag har mycket riktigt satt bocken som trädgårdsmästare, vilket Johan Lundberg skriver i en Newsmillsartikel [LÄNK]. Så här skriver Lundberg I sin artikel på Newsmill.

Scenen är närmast legendarisk: Ny demokrati hade 1991 blivit invalt i riksdagen och i tv-uppföljningen reste sig Bengt Westerberg och gick ut ur studion, när Ian Wachtmeister och Bert Karlsson var på väg att ta plats i soffan. Samme Westerberg utsågs härom veckan till att utreda främlingsfientlighet och rasism, vilket han kommenterade med orden: "Varje ny generation måste vinnas för tolerans och demokrati".

Hur trovärdig Westerberg är som toleransens apostel får var och en själv bedöma. Jag själv anser att Westerberg representerar den typiskt svenska dubbelmoralen. Den innebär att man skriker högt om tolerans och mångfald, ändå tills man stöter på någon som anmäler en avvikande åsikt, då far man ut i grova anklagelser som saknar varje grund. Vidare I Lundbergs artikel.

Man kan undra om det inte är att sätta bocken som trädgårdsmästare, när man tillsätter en person för att utreda hur människors bör bli mer toleranta och demokratiska, som själv, åtminstone 1991, lyckades ge intoleransen mot annorlunda åsikter och mot demokratiskt valda partiledare ett ansikte. Bengt Westerbergs beteende 1991 var på intet sätt unikt.

Det förebådade "Vi gillar olika"-kampanjen 2010, där man med kavajslagsknappar visade att ens gillande av det "olika" åtminstone inte utsträcktes till ett nytt parti som svenska folket valt in i riksdagen. Ett demokratiskt val som nu alltså integrationsminister Ullenhag ser som ett incitament för att ändra på folks åsikter.
Man önskar att det orimliga i regeringen och Ullenhags initiativ skulle uppenbaras av fler demokratiskt sinnade personer i detta land. Självklart är främlingsfientlighet (uttolkad enligt ordet i sig) inget positivt eller något jag står för. Samma sak gäller intolerans i alla dess former naturligtvis. Men Ullenhags utredning påminner om den propaganda och åsiktskorrigering man ägnar sig åt i länder som Lukasjenkas Vitryssland. Ullenhag skrev tillsammans med ett flertal andra författare en artikel som publicerades i SvD, detta för att försvara sin utredning. Lundberg skriver också så här på sin egen Axessblogg [LÄNK] med anledning av artikeln i SvD [LÄNK].

Bland Ullenhags medundertecknare märks den av Muammar Gaddafi finansierade Bijzat Becirov samt Helena Benaouda, vars nära samröre med islamister är väldokumenterat. Benaouda är knuten till Södermalmsmoskén, där en sal är uppkallad efter Muslimska brödraskapets grundare och tillika nazistsympatisören Hassan al-Banna: Albannasalen. 

Samma Benaouda som i SVT-debatt förnekad någon som helst kännedom om islamisk extremism i Sverige, trots att Benaoudas dotters pojkvän tagits av polisen inte mindre än tre gånger för olika förberedelser angående terrorism. Sista gången Benaoudas dotters pojkvän togs av polisen var det i Danmark där han enligt åklagaren förberedde ett attentat mot Jyllandsposten. Benaouda får Baghdad-Bob att framstå som trovärdig. Att Ullenhag som minister skriver under en artikel tillsammans med Benaouda är bara det anmärkningsvärt. Regeringens utredning är full av frågetecken och tveksamheter. Man kan redan nu påstå att denna utredning, mist sin trovärdighet, detta innan den ens satt igång.

1 kommentar:

  1. Var går gränsen för svensk ”tolerans”?

    Hur kan en svensk minister skriva under ett upprop om ”hatet mot muslimer” tillsammans med Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd?

    Benaouda har i debattinlägg, såväl i tidningar som i SVT, underbyggt föreställningen om muslimerna som offer vilkas våldshandlingar är begripliga och legitima. I dagens Sydsvenskan, 14 maj, publiceras en utförlig artikel om SÄPO:s beundransvärda agerande för att förhindra ett blodbad på Jyllandsposten. Aktionen var en hämnd för kränkningarna av Muhammed och skulle utföras av tre ”svenska” män. Målet var att döda så många journalister som möjligt och det verkar sannolikt att man hade för avsikt att skära halsen av dem och kasta ut huvudena genom fönstren.

    En av dessa män är Benaoudas svärson, Munir Awad. Om Benaouda ville arbeta emot ”hatet”, hade det varit rimligare att föra den dialogen med svärsonen, än med Svenska Dagbladets läsare. Förhoppningsvis finns det inte så många potentiella massmördare bland oss. Munir Awad har länge stått överst på SÄPO:s lista över islamistiska extremister.

    Konstnären Lars Vilks lever med ständigt livvaktskydd och dödshot på grund av några oskyldiga papp- eller trähundar som skulle föreställa Muhammed. Två muslimska bröder skulle bränna upp honom och hans hus. De har inte medgivit brottet, som de är dömda för men hävdar att Vilks är en otrogen, en islams fiende.

    När man på konsthallar plockar ner tavlor som man tror kan kränka muslimerna och teaterföreställningar stoppas för att någon ska framföra en dans till en vers ur Koranen, då befinner vi oss på ett väldigt sluttande plan.

    Beror denna flathet inför att värna fundamentala värden i ett demokratiskt samhälle, mot högljudda, militanta särintressen, på naivitet och god tro? Ibland handlar det säkert om rädsla. Det är väl ingen som vill få halsen avskuren?

    Med vilka kan en svensk minister liera sig utan att förlora sin egen och sitt partis trovärdighet?

    Eva Östner
    Psykolog i Lund

    SvaraRadera

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.