Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

söndag 18 april 2010

Asagudarna visar sin vrede

När det omtalade vulkanutbrottet stoppade nästan all flygtrafik i norra Europa så refererade Carl Bildt till asagudarna vrede. Vad Oden, Tor och de andra gudarna skulle vara arga för just nu är dock oklart, det är 800 år sedan de gamla gudarna fick ge vika för den nya läran. Klart är i alla fall att nästan all flygtrafik har ställt in i vår del av världen. Man kan själv se på sidan ”Flightradar24” hur nästan all flygtrafik ligger nere i Europa.

Länk Flightradar24

Enligt en artikel i DN så är också de flesta flygplatser stängda och tittar man på ”Flightradar24” så flyger det nästan fler plan än vad som skulle flyga om man läser artikeln i DN. Dessutom verkar inte uppdateringen i DN vara speciellt snabb.

Länk DN

Enligt SvD har holländska KLM och tyska Lufthansa provflugit plan på lite lägre höjd och inga skador har uppstått. Förmodligen skulle skador uppstå om man flyger på lite högre höjd, dessutom är ju säkerheten a och o när det gäller civilt flyg. 


Länk SvD
 

En hel del skämt har florerat främst på Island men även i andra länder p.g.a. vulkanutbrottet och den finanskris som nyligen drabbade Island där det lilla öriket blev skyldig England enorma summor. En del är riktigt bra. Vi listar några här:

Sorry for the flight delays, Europe. We were aiming for London, but it's hard to be accurate when firing a volcano

A special announcement to the British and Dutch Governments: We don't have C in the Icelandic alphabet, so when you ask for Cash, all you get is Ash

Icelandic taxpayer to Britons and Dutch: forget Icesave, kiss my ash

Skämt riktat sig mot Island

First they burn our money, then they send us the ashes

The last wish of the Icelandic economy was to have its ashes scattered over Europe

Länk DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.