Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

lördag 9 oktober 2010

På tal om människosyn

Jag läser att Anna Kindberg Batra får styra riksdagens finansutskott, redan innan var Batra gruppledare för de moderata riksdagsmännen. Jag har inga åsikter om detta och Batra är säkert mycket kompetent, annars skulle hon med all säkerhet inte få dessa mycket tunga poster.

Namnet Anna Kindberg Batra verkar dock bekant från en annan nyss läst artikel. Jag tittar tillbaka på de artiklar jag läst den senaste veckan, googlar och står i. Till slut hittar jag henne, i ett mindre smickrande sammanhang får man väl ändå säga. Anna Kindberg Batra var nämligen med i den exklusiva E-postlista som drevs av Alexander Bard och som på det mest grova och respektlösa sätt baktalade mer eller mindre kända personer. Så här beskriver Bard sin E-postlista.
Den gemensamma nämnaren för Elits medlemmar är deras fysiska och mentala perfektion, stora självförtroende och intresse för att föra elektroniska diskussioner med andra vackra och intressanta människor med stort och sunt självförtroende 

Det låter inte som ett nätverk för personer med mindervärdeskomplex direkt. Redan här kan man ana att deltagarnas människosyn ligger en bit under den som är allmänt rådande i ett parti som SD (jag har aldrig hört någon medlem som beskrivit sig själv i dessa ordalag, lyckligtvis). Men det blir värre, så här fortsätter Bard om medlemmarna i sitt nätverk.
Du får gärna prata skit om personer som inte är medlemmar på Elit. Hat är en fantastisk känsla. Du kan räkna med vårt fulla stöd, för den som står utanför Elit är ALLTID mindre värd och är en sämre människa än den som är med ... Världen är full av människor som aldrig kommer få en chans att vara med på Elit. Du har valt att urskilja dig från dessa människor genom att vara med på Elit & Du är jävligt speciell. Och bara Elit är ännu jävligare än du.



Här avtecknar sig en människosyn som för en medlem i SD skulle innebära omedelbar uteslutning. Deltagarna i nätverket har i alla fall implicit godkänt att hat är en fantastisk känsla, bara en sådan sak. Alla människor utanför nätverket är lägre stående varelser än de som är med, vad skvallrar detta om för människosyn? Det är definitivt inte en människosyn som är godtagbar för medlemmar i SD, den saken är kristallklar.

I detta exklusiva nätverk var alltså ledaren för moderaternas riksdagsgrupp, Kindberg Batra, medlem i (Olle Wästberg FP likaså). Till saken hör att man själv var tvungen att bidra med vidrigheter för att inte bli utkastad. Det står i en artikel av Mustafa Can att Kjell Alinge och Natalia Kazmierska blev utrensade från listan då de inte bidrog till den allmänna mobbningen, det står dock inget om Kindberg Batra. Vi får draga våra egna slutsatser av detta, i vilket fall var Kindberg Batra med i nätverket och hon måste ha läst välkomstmeddelandet som alla nya medlemmar fick.

Det fattas bara att även Kindberg Batra också ställer sig upp och högtidligt deklarerar hur dålig människosyn SD har för att göra det samhälliga hyckleriet totalt. Hur pass bra eller dålig människosyn vi har visar vi i våra dagliga praktiska handlingar, inte genom vår partitillhörighet. Frågan är om det inte är ett bevis på tveksam människosyn att peka ut andra människors människosyn enbart genom partitillhörighet.

Länk DN Kindberg Batra

Länk DN Elit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.