Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

fredag 22 oktober 2010

Språkbruket avslöjar ändå de bakomliggande tankarna

Tydligen så har Moderaterna i Botkyrka uttryckt sig på ett sätt som liknar ett stycke i SD:s principprogram, detta när de svarade på ett departementsförslag om introduktion av invandrare. DN slår upp det stort och Katarina Berggren får tillfälla att förfasa sig i tidningen. Så här säger hon enligt DN.

Det jag läser i Moderaternas yttrande gör mig väldigt bekymrad. Det här mönstret finns i Europa, att konservativa partier valt att använda samma språkbruk som främlingsfientliga partier.

De tankar som uttrycks i texten kan snarast betraktas som konservativa. Skulle man översätta texten till vardagsspråk skulle förmodligen en förkrossande majoritet av svenska folket sympatisera med texten. Vi gör ett försök att omsätta den omtalade texten till vardagsspråk. Så här skulle det då låta.

Politiker skall inte försöka anpassa människan efter deras egna storvulna visioner, utan utgå från verkligheten. De samhälleliga institutionerna bör bygga på det som förenar människorna i vårt land och som alla kan vara överens om.

Detta är i princip klassiskt konservativa tankar som "verklighetens folk" sympatiserar med. Naturligtvis sympatiserar inte socialdemokratiska politiker med dessa tankar utan tycker säkert tvärt om, att man skall försöka göra om människan enligt socialdemokraternas orealistiska visioner. Det är väl just därför Socialdemokraterna hela tiden tappar väljare och möjligen borde just socialdemokraternas minskande väljarbas bekymra Berggren mer än denna affär.

Förövrigt är inte SD "främlingsfientligt", vi är bara fientliga mot Sveriges immigrationspolitik, vilket är vår förbannade demokratiska rätt. Vad blir nästa steg? Att man inte får ha åsikter om finanspolitiken eller skolpolitiken?

Jimmie Baker uttalar sig i DN, och det han säger verkar ärligt och uppriktigt, även om han inte säger hela sanningen. Jag skall försöka fylla i det han inte säger med understruken text. För att inga missförstånd skall ske så är alltså understruken text min egen, när jag fyller i det Baker inte säger till journalisten.

Det där var inte bra. Hade vi vetat att Sverigedemokraterna skrivit så där så hade vi uttryckt oss annorlunda, vi vill inte bli förknippade med dem.

För vem fan vill bli lika stigmatiserade och förföljda som dem? Vi vill absolut inte ha det politisk korrekta mediedrevet efter oss, vi är inga masochisister. Det vore ju ungefär som att ta en bli förknippad med en mobbad kille på skolgården, alla vet ju hur det brukar sluta, man blir mobbad själv. Dessutom har vi partiledningen i Stockholm att tänka på, Reinfeldt själv har ju signalerat vad som gäller med sitt "inte ta i med tång".

Baker har säkert rätt när han säger att de inte hade en aning om vad som stod i SD:s principprogram. Däremot avslöjar det ju med all logik i världen att de tänkt likadant som författarna till detta principprogram.

Länk DN

2 kommentarer:

  1. "Hade vi vetat att Sverigedemokraterna skrivit så där"

    Varför läser han inte SD partiprogram??

    SvaraRadera
  2. Den skrivelsen var ingen tillfällighet

    SvaraRadera

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.