Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

torsdag 23 december 2010

I det rike som Vlad Tepes styrde vill ingen leva i

Det berättas i gamla sägner, som med största säkerhet är sanna, att i Vlad Tepes rike (Valakiet) under 1400-talet fanns ingen brottslighet. Som ett bevis på detta brukar en gammal historia berättas. Det fanns nämligen en vandringsled från Tepes rike västerut. Vid en källa bredvid denna vandringsled fanns det en stor bägare som vandrare kunde släcka sin törst ur. Det speciella med denna bägare var att den bestod av nästan rent guld. Bägaren var varken kedjad eller fastsatt på något vis, ej heller fanns någon vakt som bevakade bägaren vid denna källa. Det märkliga var att denne bägare aldrig blev stulen under Vlad Tepes styre, det fanns nämligen ingen som vågade stjäla den. 


De som säger att en nation utan brottslighet är en utopi har alltså fel. Vlad Tepes skapade ett rike utan brottslighet, med oerhört grymma bestraffningsmetoder. Det berättas också att sändebud från det osmanska riket vägrade ta av sig sina turbaner inför fursten. Nu var Tepes inte främmande för olika sedvänjor, tvärtom, han lät spika fast turbanerna på sändebudens huvuden. Det som inte berättas så ofta var att Tepes förde en obeveklig kamp mot det osmanska väldet och får väl anses som den sista europeiska utposten mot denna makt under lång tid.

I rike som Vlad Tepes vill nog ingen modern människa leva i. Däremot undrar jag var vårt eget samhälle är på väg. Jag läser i Södra Sidan om den rättegång som just nu äger rum mot de gärningsmän som misstänkts ha skjutit ihjäl Seedy Jammeh i Fittja. De anklagades anhöriga kommer till rättegången i skottsäkra västar. En av 18-åringarna som är anklagad för mordet sitter enligt tidningen redan på ungdomsanstalt för dråpförsök, han är alltså blott 18 år gammal.


Därefter läser jag i SvD om att ett gäng på 12 ungdomar rånat några andra ungdomar som är i 14 till 15-års åldern, detta i Sollentuna. Rånet skedde enligt tidningen med pistol.

Det fanns brottslighet i det land jag växte upp i, det skedde t.o.m. en del personrån, fast de var relativt ovanliga. Rånen mot postkontor och banker var t.o.m. vanligare då än vad de är nu, mycket beroende på att det helt enkelt inte finns några postkontor längre. Bankerna har dessutom blivit betydligt svårare att råna nuförtiden. Men det fanns inga ungdomsgäng som gick omkring och rånade andra ungdomar med pistol, ja ungdomsgängen hade i princip aldrig några vapen av den kalibern. Personrånen var ovanliga och människor kunde känna sig betydligt tryggare i det allmänna rummet (om man inte jobbade på ett postkontor möjligtvis). Åldern på brottslingarna var högre och därmed kunde man vänta sig ett betydligt mindre antal överloppsgärningar, även från dåtidens kriminella.

Inte heller bar några människor skottsäkra västar under någon rättegång, civila människor bar helt enkelt aldrig skottsäkra västar, det var mest något man såg på film. Riskerna för gemene man som själva inte var inblandad i någon brottslighet var i det närmaste noll. Nu läser vi att en ung människa som mest sysslade med idrott har blivit skjuten till döds på en skolgård, allt medan han satt och småpratade med sina vänner.

Enligt mig har inte samhällets utveckling gått framåt på många områden. Utvecklingen har i stället gått bakåt. Vad är det för samhällsutveckling med ökad brottslighet och otrygghet? Politikernas uppgift måste vara att göra vårt samhälle så bra som möjligt för så många av medborgarna som möjligt. Delvis har våra politiker, sett ur ett lite längre tidsperspektiv, misslyckats totalt med denna viktiga uppgift. I Vlad Tepes rike vill ingen leva, men snart har vi det motsatta förhållandet i vårt land, där är det heller inte så trevligt att leva i.

Länk DN

Länk SvD

Länk Södra Sidan   

7 kommentarer:

  1. Oftast är ju gärningsmännen av utländskt ursprung medans offren är ungdomar av svenskt ursprung. "Vi krigar mot svenskarna" heter en C-uppsats i sociologi från 2006, jag tycker den summerar situationen ganska bra.

    SvaraRadera
  2. "Men det fanns inga ungdomsgäng som gick omkring och rånade andra ungdomar med pistol, " Det beror på att på den gamla goda tiden så hade Hobbex hård ålderskontroll på sin försäljning av replikor. Det har de inte längre vilket leder till att fler ungar springer omkring med autentiska pistolkopior. Man borde egentligen åtala Hobbex för medhjälp.

    SvaraRadera
  3. Gärningsmännen är ofta av utländsk härkomst ja. Det beror i grunden på en felaktig politik. Hade vi svenskar emigrerat till ett främmande land, bosatt oss i etniska enklaver, inte fått arbete, isolerat oss och levt i mental misär, hade vi också börjat bete oss annorlunda. De grupper vi här talar om har ju ingen hög brottslighet i sina hemländer.

    SvaraRadera
  4. De grupper vi här talar om har ju ingen hög brottslighet i sina hemländer eftersom det i dessa länder tillämpas en Vlad Tepes-liknande kriminalpolitik, hårda sociala regler och hård social kontroll inom den egna folkgruppen.
    Svenskar som bosatte sig i Amerika vid förra sekelskiftet, utan bidrag, under svåra umbäranden och svält, blev trots detta respekterade för sin arbetsmoral och sedermera högst värderade, integrerade medlemmar i det amerikanska samhället.

    SvaraRadera
  5. "Svenskar som bosatte sig i Amerika vid förra sekelskiftet, utan bidrag, under svåra umbäranden och svält, blev trots detta respekterade för sin arbetsmoral och sedermera högst värderade, integrerade medlemmar i det amerikanska samhället. "

    Exakt! Samma sak för mina förfäder, som kom hit ifrån Grekland, och arbetade och studerade dubbelt så hårt som svenskarna för att vinna deras respekt.

    Detta är inget som invandrare från muslimska länder gör, då Koranen säger att det är vi otrogna som ska jobba hårt för deras respekt, då vi är sämre för att vi inte är muslimer.

    SvaraRadera
  6. "Gärningsmännen är ofta av utländsk härkomst ja. Det beror i grunden på en felaktig politik. Hade vi svenskar emigrerat till ett främmande land, bosatt oss i etniska enklaver, inte fått arbete, isolerat oss och levt i mental misär, hade vi också börjat bete oss annorlunda. De grupper vi här talar om har ju ingen hög brottslighet i sina hemländer."

    Visst har det förts en felaktig politik men det är inte invandringen i sig som är problemet utan de kulturer och subkulturer som invandrare från vissa länder för med sig. Samma kulturer som orsakar stöddigt uppträdande, konfliktsökeri och kriminalitet i Sverige orsakar även minoritetsförtryck, korruption och krig i dessa invandrares hemländer.

    Detta är egentligen inget konstigt. Ett land, dess kultur och konflikter har skapats av dess invånare. Därför kommer Sverige att bli mer likt exempelvis Irak ju fler irakier vi låter flytta hit. Och det är därför invandrare från civiliserade länder som Finland, Grekland och Kina inte orsakar den här typen av problem.

    För övrigt bör det nämnas att de länder som exporterar kriminella invandrare till oss visst har en hög brottslighet. I de flesta länder i Mellanöstern finns områden där det anses farligt att vistas _dagtid_. Flera av dem undviks t o m av polisen. Och inte sällan är polisen själva intet mer än en kriminell organisation med stöd av staten.

    SvaraRadera
  7. Jag flyttade till Finland nyligen och måste konstatera att denna typen av brott är mycket ovanliga här pga den jämförelsevis låga invandringen. Hur länge dröjer det innan svenskarna vaknar?

    SvaraRadera

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.