Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

torsdag 4 mars 2010

Nu visar jägarna sitt rätta ansikte

Den omtalade vargjakten i vintras förutsättningar var att vargstammen skulle föryngras och att nya vargar skulle planteras in. Regeringen ansåg och trodde att man hade jägarna och dess förbund med sig på detta projekt, det var själva förutsättningen för vargjakten. Nu förstår vi att jägarna aldrig varit ense med regeringen om inplanteringen av nya vargar, om vi nu inte förstod det redan tidigare. Så här skriver Andreas Carlgren i SvD om den problematiska utplanteringen.

Om inte inflyttningen av nya vargar till Sverige fungerar kommer vargjakten att dras in. Miljöminister Andreas Carlgren skärper tonen mot jägare som inte vill acceptera vargflytt.

Det är tydligt att jägarnas organisationer inte vill gå med på någon inplantering av nya vargar, jägarorganisationernas agenda från första början har varit att utrota vargen i vårt land. Så här står det vidare i artikeln.

Myndigheterna ska samråda med bland annat jägarorganisationerna om hur inflyttningen här ska gå till. Men Jägarnas riksförbund har uttalat att man inte är med på inplantering av varg.

Trots att Jägarnas riksförbund inte går med på inplantering av varg, så drev de igenom vargjakten. Det är kanske inte så konstigt, jägarförbunden driver en lobbyverksamhet som storföretagen kan vara avundsjuka på. Jägarförbunden har t.o.m. skytteverksamhet i riksdagens källare för riksdagsledamöter, dessa ledamöter kan dessutom ta jägarexamen gratis. Detta strider mot alla demokratiska principer och måste betraktas som en stor skandal. Att inte Miljöpartiet reagerat mot detta är ett stort svek mot deras väljare och politik. Så här säger Carlgren i artikeln.

Miljöministern uppmanar även naturvårdare att besinna sig:
–Jag har svårt att förstå att naturvårdssidan valt att driva debatten så högljutt. De vet att det behövs nya vargar och de vet att svårt att skapa acceptans för det. Det vore bra om de medverkar till en dialog med jägare och landsbygdsbefolkning.

Det är inte alls svårt att förstå ”naturvårdssidans” högljudda debattläge. Aggressivare lobbygrupp än jägarkåren är det omöjligt att hitta. Ofta dras konflikten mellan landsbygd och stad upp. Stockholmare är extra illa omtyckta av jägarkåren och beskrivs som förtryckta. Sanningen är att många på landsbygden står på storstadsbornas sida när det gäller vargen. Det är kanske dags att koppla ”Robin Hood” bidragen till vargarnas vara i vårt land.

Länk SvD


Länk SVT lobbyverksamhet

1 kommentar:

  1. Nu hävdar Andreas Carlgren att vi har jakten för att öka acceptansen för varg. Men det direkta resultatet av vargjakten var ju minst två tjuvskjutna vargar. Och nu skall ändå jakten fortsätta i två år även om det inte blir någon inplantering av varg. Avsikten är naturligtvis inte alls att plantera in någon varg.

    SvaraRadera

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.