Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

onsdag 10 februari 2010

Hur naiv kan en statsvetare bli?

Martina Nilsson har titeln ”statsvetare” men när man läser hennes artikel i Newsmill så undrar man vad denna titel egentligen är värd i dagens Sverige. Nilssons resonemang är naivt och bygger på missuppfattningar. Som om inte detta vore nog så upprepar hon sig på ett sätt som får det att krypa i kroppen. T.o.m. rubriken för hennes artikeln är underlig, ”Svenska bombmän räddar inga kvinnor”. Vad menar hon med ”bombmän”? Det låter så naivt så man kan tro att det är skrivet av en 14 årig flicka i en upprörd skoluppsats, men detta är alltså skrivet av en statsvetare. Så här skriver Nilsson i sin artikel.

Redan när Sverige beslutade att skicka soldater till Afghanistan handlade en del av diskussionen om att "hjälpa de afghanska kvinnorna" och bilder av kvinnor i burka var frekvent förekommande i media och visades upp som ett bevis för att det var berättigat att skicka trupp till Afghanistan. Det talades mycket om och för de afghanska kvinnorna, men nästan aldrig med. De få röster från Afghanistans kvinnor som trots allt nådde väst handlade aldrig om burkan utan om förstörd infrastruktur, svält och misär som kom i krigets fotspår.


Pro Primo, så upprepar Nilsson detta budskap gång på gång i artikeln, hela artikeln skulle kunna kortas ned till just detta stycke. Att på detta sätt upprepa ett redan sagt budskap in absurdum är inte värdigt någon med titeln ”statsvetare”. Det är kanske acceptabelt på grundskolans högstadium, men torde omöjliggöra ett MVG.

Pro secundo, så fattade FN ett beslut om intervention av Afghanistan för att talibanregimen tillät internationell terrorism inom sina gränser, detta beslut hade inget med att kvinnorna bar på burka.

Pro tertio, så har de Afghanska kvinnorna blivit förtryckta sedan talibanerna tog makten i stora delar av Afghanistan. Talibanarena utnyttjade ett kaos som rådde efter alla krig i landet och skapade en viss ordning i landet. Talibanerna tog makten med hjälp av Pakistan, det står utom allt tvivel. Stora delar av befolkningen, speciellt i mellersta och norra delarna av Afghanistan, var inte alls förtjusta i talibanernas maktövertagande. Kvinnorna i Kabul var fyllda med fasa när talibanerna tog makten där efter att general Masoud dragit sig tillbaka till de norra bergstrakterna. Alla kvinnor med arbete var tvungna att lämna sitt arbete, flickorna fick lämna sina skolor o.s.v.

Om västmakterna skulle lämna Afghanistan så skulle enligt Martina Nilsson inga flyktingströmmar uppstå och EU med Sverige i spetsen skulle inte behöva ta emot några flyktingar. Vi vet att detta naturligtvis inte stämmer och Nilsson skulle vara den första att propagera för mottagning och asyl för kvinnor som tvingats fly från de hemska talibanerna. Sådana artiklar som Nilsson presterat är inte värdig någon med titeln ”statsvetare”.

De som vill veta mer om Afghanistan och talibanernas styre kan med fördel läsa den internationellt erkände Ahmed Rashids böcker ”Jihad” och ”Talibanerna”.

Länk Newsmill

3 kommentarer:

  1. Hej, Världens problem är inte Afghanistan!! eller Irak!! eller Libanon...Eller Gaza.!!!!..
    Världens problem är Vem styr i USA och för Vem och varför, politiker.......Det är dags ,och för alla som dog och dör orättvist för de stora smutsiga, fega, orättvisa och olagliga supermakternas politiska alla spel mot freden, friheten, folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt, att man måste ligga alla fakta framför folket......
    Folket ska inte bara rösta ,folket ska styra också,sa Palme..palmes politik var och är för folkets liv, framtid, rättvisa och för folkets värld med solidaritet, stabilietet, säkerhet, freden och frihet med demokrati åt alla , sa Olof Palme....Världens och Sveriges bästa och sista politiker i vårt liv....
    Vi ska tacka Palme..Vi ska aldrig glömma Palme..Vi ska älska Palme...Vi kommer aldrig att svika Palme...
    Palem är hela Politiken ,Sverige ..Sveriges politik, moral, ansvar, rykte och samvete är denna politiker som heter OLOF PALME....
    Var rädda om Sveriges moral och ansvar..Var rädda om Sveriges politik och Sveriges fred och frihet och Sveriges stolthet med Palmes hela politik...Ta fram Palmes politik,Sverige...
    Ta fram Palmes politik för och åt hela världen ,Sverige..
    Palme ville utbilda sitt eget FN,politiker ..Varför??..
    Stoppa USAs politik och alla krig.Stoppa AIPACs makt i USA..Stoppa Israels brott och krigsbrott och Israels ockupation av Palestina,världen....
    Syd-Afrika fördömer Israels apartheid-regim
    Posted on June 26, 2007
    Filed Under Israel, apartheid, palestina |
    Den 6:e juni i år höll den Syd-Afrikanska parlamentsledamoten Ronnie Kasril ett tal till det Syd-Afrikanska parlamentet. Syd-Afrikanerna har ännu inte glömt hur israelerna sammarbetade med den Syd-Afrikanska apartheid-regimen, bl.a om dess kärnvapenprogram.
    Ärke-Biskop Desmond Tutu sa en gång (The Guardian, 29/4-02):
    Tack..MVH till hela Sverige..

    SvaraRadera
  2. Det är dock så att Sverigfe är i Afghanistan på ändrade premisser. Det var aldrig sagt att vi skulle stå under Natos befäl. Man har lurat in oss i något vars syfte är ytterst oklart. För när Obama börjar dra tillbaka trupperna nästa år och inbördesstriderna tar ytterligare fart, vad har då meningen varit med insatsen?

    SvaraRadera

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.