Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

lördag 6 februari 2010

Olofsson har passerat sitt ”bäst före datum”

I en artikel på SvD så konstaterar Anders Linder (enligt en undersökning, ”nya Fokus”) att en tredjedel av MP:s väljare kallar sig höger eller mitten. Eftersom MP lierat sig med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet så har MP inget att erbjuda dessa väljare. Alltså skulle dessa väljare helst gå över till Centerpartiet tycker Linder.

Nu är politik och partival mer komplicerat än så. Man anar ett önsketänkande av Linder som själv kanske inte väger miljön tyngst av allt. De väljare som Linder pratar om, alltså de miljöfantaster som ekonomiskt (förmodligen menas ekonomisk politik på den politiska värdeskalan) ligger i mitten eller till höger, värderar miljön mycket tyngre än vad Linder gör. Centerpartiet med Olofsson är nog inte längre ett miljöalternativ. Olofsson har aldrig haft något äkta miljöengagemang, det lyser igenom rätt uppenbart.

Dessutom är det nog så att en del människor och speciellt centerpartister höjer Olofsson till skyarna. Tyvärr för Centerpartiet finns det också en stor grupp människor som helt enkelt inte kan med Olofsson och hennes lite speciella personlighet. Jag själv tillhör den senare gruppen. De miljöpartister som kommer att vandra över till C är lätt räknade. Det är ungefär lika troligt att en miljöpartist som lämnar det rödgröna blocket går till FP eller M som C, ja t.o.m. ännu troligare. Maud Olofsson har nog passerat ”bäst före datum” i svensk politik.

I en ledare på DN så ger redaktionen där sin bild av Olofsson, så här skriver de.

I dag finns det något hetsigt över Centerpartiet. Partiledaren Maud Olofsson pratar fort och verkar ständigt ha bråttom. Plötsligt har det gamla bondepartiet blivit det mest marknadsliberala i riksdagen, driver federalism och uppluckring av arbetsrätten


Centerpartiet har haft svårt att hitta sin roll efter att bönderna blivit allt för få i vårt land. Partiet var emot införandet av EMU (ett rent taktiskt val?) samtidigt som det profilerat sig som det mest marknadsliberala och EU-vänliga partiet. De gamla centerpartisterna som hängt med från Fälldins dagar är ganska skeptiska till det mångkulturella samhället och en generös immigrationspolitik, samtidigt som Olofsson profilerat sig som det generösaste partiet i immigrationsfrågor. Centerpartiet har också profilerat sig som ett miljöparti under Fälldins dagar, samtidigt som Olofsson uppenbart saknar intresse för de gröna frågorna, marknadsliberalismen är hennes egentliga intresse. Centerpartiet var fortfarande ett landsbygdsparti under Fälldins era, nu har vi "Stureplanscentern". Som grädde på moset är det Centerpartiet av alla partier som först och högst för fram tankarna på skyskrapor i vår huvudstad. T.o.m. Olofsson profilerar sig som Fälldins raka motsats med sina smattrande, ettriga ordsalvor. Har månne "bäst före datum" också passerats för hela Centerpartiet?

Länk SvD

Länk DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.