Datasäkerhet & personlig hemsida

Välkommen att besöka min sida om datasäkehet:
Robban datasäkerhet

Ännu mer välkommen till min personliga hemsida
Dissidenten

måndag 8 februari 2010

Våra politiker kväver verklig debatt

I en artikel beskriver DN (från TT) hur våra riksdagspolitiker alltmer kväver verklig debatt genom att dels inte ställa upp i debatter, dels ställa hårda krav på eventuella debatter. Så här står det i artikeln.

Ibland tvingas redaktionerna avstå från debatter på grund av kraven, men ibland accepterar man dem. Enligt journalisten Ann Tiberg på Nyhetsmorgon har den politiska styrningen generellt ökat både från regeringens och oppositionens sida.
- Effekten är att debatter har blivit mer sällsynta. Det får negativa konsekvenser både när det gäller människors intresse för politik och vilken information de får, säger hon i undersökningen.

Det många människor vill se är hårda debatter, det är just detta som kan väcka intresset och engagemang för politik hos ”verklighetens folk”. Det är också under hårda debatter som fakta och uppseendeväckande förhållanden kan komma fram på ett oplanerat sätt. Debatter mellan politiker är själva grundstenen för en levande demokrati. Utan hårda debatter hålls inte vår demokrati levande och vital. Det är alltså just detta, de hårda debatterna, som våra politiker drar sig för. Till slut så står det så här i artikeln.

I de enskilda enkätsvaren pekas vissa ministrar ut:
- Fredrik Reinfeldt vill inte möta någon, liksom Maud Olofsson, uppger en journalist.


Detta är verkligen ingen positiv utmärkelse för dessa ministrar. Att inte vilja möta politiska motståndare i debatter skvallrar om rädsla och kanske ett förakt för sina politiska motståndare. Väljarna måste väga in viljan att debattera när de betygsätter sina politiker.

Länk DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänka på att vårda språket och följa alla tryckfrihetslagar.